• Sense categoria

Golejada per arrencar la lliga

Crónica

Debut de l’ATB 2020/21, nou projecte de l’entrenador Jordi Roger davant la seva trajectòria. Va tornar 7 mesos més tard un partit de lliga i amb una audiència a l’Estadi Balear davant només 1.000 espectadors a causa de les limitacions sanitàries. Es va prendre la temperatura, es controlava l’ús de màscara i gel i els socis s’allotjaven amb seguretat.

Jordi aposta per un 11 format per Juan Carlos a porteria, defensa de 4 amb Luca, Peris, Orfila i Olaortua. Doble pivot amb Alfonso i Barrera, Pichín a l’esquerra, Fito a la dreta i punta per Haro i Vinicius. Manual de 4-4-2. L’ATB va ser clar dominador de la primera part i va donar molt bona imatge. Gran començament. Gairebé sense voler, en el 9 ja estava per davant. Passada mesurada des de l’ala esquerra de Pichín perquè Haro acabi només en un suau punt de penalització ajustat al pal. 1-0. Bons minuts de l’ATB, que controlava el partit en tot moment. Una pèrdua de Barrera al mig del camp podria costar l’empat de De Mesa, però una capçalera va ser elevada. La millor ocasió de Madrid a la primera meitat. En el 21′ Fito ho va demostrar perquè té un guant a la mà esquerra. És un llarg camí per recórrer amb un gran xut que s’estén fins a la meta del Garrincho per evitar el segon gol. Gran traç de català. Els diaris es revertirien el dia 25. És Haro qui atén a deixar Pichín sol, que a la mà amb el porter mostra la seva sang freda. 2-0. El partit estava molt controlat, més encara quan Arthur va veure el doblet tarjeta  groga en el 40è, deixant el DUX amb un menys. En el 45′ Sergio va volar. Amb el 2-0 arribaria al descans. Gran imatge de l’ATB.

La segona part va ser també un monòleg, al menys els primers 25 ‘. Van arribar ràpidament els dos gols que sentenciaven el partit. Al 50 ‘Fito marca de penal ajustat baix, després d’unes mans de la defensa de l’Inter en una acció de Pichín. Bon partit de l’extrem madrileny ex de la Cultu. Fito, especialista. El 4-0 seria després d’un robatori de Vinicius. Ell s’ho guisa i ell s’ho menja. Roba i marca. Primer gol del ‘Tanc’. Era el 57 ‘. El més negatiu dels últims minuts, l’expulsió de Peris per doble groga i la lesió muscular de Baselga. Es va quedar el ATB en els últims minuts amb 9. Abans, Jordi Roger havia donat entrada a Kako per Barrera i va fer un triple canvi amb Cobo, Baselga i Coro. Coro va tenir el gol en una acció d’un jugador de Primera, conducció i retallada en l’àrea petita que salva el porter. Armando també va sortir al 80 ‘de partit. A la fin 4-0, golejada per arrencar la lliga i agafar confiança. Propera jornada, visita al Rayo Majadahona.

FITXA TÈCNICA

Atlètic Balears: 13. Joan Carles, 2. Ferrone, 3. Peris, 4, Olaortua, 22. Orfila (c), 14. Alfonso, 8. Barrera (61 ’16. Kako), 11. Pichín (75′ 20. Coro), 21. Fito (75 ’15. Cobo), 7. Haro i 9. Vinicius Tanque (75′ 19. Baselga).

DUX Inter:  25. Juan José, 2. Expósito, 3. Herrero (c), 5. Alejandro Cortijo, 6. Arthur Renan, 7. Adrián Mancebo, 8.Reguera Olivares (61 ’22. Gonzalo Poley), 9. Adri de Taula (61 ’15. Rashiti), 10. Ruben Ramos (61′ 16. David Rabadán), 11. Sergio Arribas, 19. Jesús Moyano.

Àrbitre: Jorge Tárraga (Comitè valencià): Va amonestar Luca Ferrone amb targeta groga al 25 ‘, va amonestar per doble groga a Arthur Renan en el minut 36’, va amonestar Peris amb targeta groga al 48 ‘, va amonestar per segona groga i va expulsar Peris en el 70 ‘.

GOLS: 1-0 Haro 9 ‘

2-0 Pichín 25 ‘

3-0 Fito 50 ‘

4-0 Vinicius 70 ‘

DECLARACIONS

Jordi Roger: “Començar així és un gran debut, la veritat. Esperava veure el meu equip bé, que fes el que hem demanat i estic molt content, fins podíem haver marcat més gols, ells només han fet una ocasió. Hem estat bé i intensos, sabíem que era un equip que volia la pilota i arriscava i han perdut la pilota i així ha estat. Content amb els 3 primers punts però com he dit, passés el que passés, toca aixecar-se i pensar en el següent diumenge a partir de demà. Ho celebrarem aquesta tarda i treballarem des de demà. M’han sobrat els últims 20 minuts de partit. No m’ha agradat gens l’expulsió de Peris. A mesura que passin els partits anirem a més. Ens falten partits de pretemporada per donar-li més ritme perquè avui tot s’ha posat plàcid, encara ens costa una mica, sempre cal buscar la millora de l’equip. És una altra història amb públic, desitjo ja que estigui ple el camp perquè els necessitarem al nostre costat, això el jugador ho nota. Només serveix el resultat en el futbol “.

David Haro: “L’any passat quan jugàvem a casa teníem la sensació que podíem guanyar a qualsevol i contents de començar així l’any, amb gol i assistència a més de victòria.Dani Pichín m’ha passat bé, bon control i l’he posat sota les cames i per al porter era difícil. No podíem preveure que aniria tan bé l’inici amb la pretemporada que hem fet. Dos gols ràpids en la primera i en la segona i partit sentenciat. Dóna confiança començar guanyant així. S’agraeix que hi hagi 1.000 persones, animen i si es respecten les normes, perfecte “.

Joan Carles: “Tothom signa aquest començament, cal ser ambiciosos però amb els peus a terra. L’equip ha jugat bé, són 3 punts, el gaudim, l’equip ha jugat bé però el resultat no ens ha de fer mal. No hi ha partit fàcil i l’equip ha estat bé. Demà a entrenar al màxim tots i a pensar en el següent partit per afrontar-lo amb la màxima humilitat i partit a partit com diu el míster. Passi el que passi demà seguim entrenant i diumenge a diumenge. El controlar aquesta eufòria dins el vestidor es controla, el primer el míster. És bonic guanyar 4-0 però l’eufòria desmesurada no és bona. Tots els balearicos els toca gaudir d’aquest punt però són 3 punts i és una carrera de fons i queda molt. No he tingut molta feina però sempre penso que no serà fàcil, respecte màxim per a tots els rivals. Guanyar a qualsevol categoria 3 partits seguits no és gens fàcil “.