• Sense categoria

Derrota del ATBFEM en el derbi d’estrena

Crònica

Debut amb derrota del ATBFEM. En el primer partit de la competició, l’equip femení s’enfrontava al ‘Son Sardina com a visitant en una trobada que era un derbi per als dos conjunts. A les 18.00 hores de la tarda, al camp de Son Sardina, el club balearico s’estrenava en el campionat amb l’objectiu de treure els tres punts. Molts fitxatges i nou i il·lusionant projecte. Malauradament, no es va poder aconseguir la victòria i el conjunt de Txema Expósito va caure en els últims minuts per 3-2 en un partit vibrant ple de gols i ocasions.

En els primers minuts del xoc, tant el ATBFEM com el Son Sardina van tenir imprecisions en la sortida de la pilota, amb aclarides i passades que van suposar pèrdues entre les jugadores. Les accions inicials d’un contra un i els xocs es realitzaven amb molta intensitat, i també sense precisió en cap dels dos equips oferint-nos una igualtat en el joc. Potser les ganes de tornar a competir després de 7 mesos va fer que en els primers compassos hagués poques jugades trenades. Però això canviaria amb el pas del cronòmetre. No obstant això, al minut 16, la davantera Marina Pobla, mitjançant una passada en profunditat a l’àrea rival, va xutar i va batre a la portera amb un xut ras que va permetre avançar-se al marcador (0-1). Es va notar la qualitat i experiència d’una jugadora amb experiència a Primera. Arran del gol, el nostre equip es va animar i va començar a tenir les ocasions més clares de la primera part. La central i la capitana Marga Fullana i la mitjapunta Abigail, en els minuts 20 i 25, van poder ampliar més el marcador amb els seus trets cap a la porteria contrària, però se’n van anar per molt poc. Llàstima. Després d’aquestes ocasions, al minut 39 va arribar l’empat de Son Sardina. La extrem rival va posar un centre al nostre àrea i la davantera Karla va controlar i va rematar a plaer fora de marca. El Son Sardina va empatar el partit en l’única oportunitat que va tenir durant diversos minuts sense generar perill. Eficàcia d’un bon equip. Abans de la mitja part, vam poder trencar l’empat amb un gol de Marina Orozco en el minut 39. La migcampista va conduir la pilota a la frontal i va fer un cop dur per enviar l’esfèrica a fons de la porteria i posar-nos de nou per davant en el partit .

Després del descans, l’equip no va fer cap substitució i van seguir les mateixes 11 jugadores en el terreny de joc. Amb l’1-2 a favor nostre, el conjunt local va apretar més en la nostra sortida de la pilota i va haver-hi més faltes que van interrompre el ritme de el partit. L’equip femení de Son Sardina va tenir una mica més la pilota al la segona part i les jugadores de el club balear van resistir les jugades d’atac durant diversos minuts.

En el 66, la segona punta de l’equip local, Tania, es va internar a l’àrea balear i va aconseguir empatar el partit amb un xut alt, en què Sandra no va aconseguir detenir el convertir-se en una semi vaselina. A partir del minut 70, ja van començar els moviments a la banqueta. Keny, la extrem dreta, va sortir per Eugenia, per donar-li aire fresc a l’equip i tenir més velocitat per aquesta mateixa banda. Passats cinc minuts més, en el 75, María Ponce, lateral esquerra, va ser canviada per la seva companya per Vicky Chica per donar-nos més profunditat i buscar més centres a l’àrea rival. El Son Sardina seguia ficant més intensitat amb pilotes llargues a l’esquena per a les seves davanteres. El partit seguia amb la igualtat al marcador, i el nostre últim canvi va ser la sortida de Yoli, extrem esquerra, per la davantera Ray per així intentar buscar més ocasions en atac per tornar avançar-se al marcador. Al minut 85, la davantera rival, Tania, va marcar un gol de falta i va obtenir el 3-2 per als locals. Va llançar una falta gairebé de mig camp que va sorprendre a Sandra. Golàs. En els últims minuts de partit, el ATB va intentar buscar l’empat amb passades llargues en profunditat per a les seves davanteres i serveis de córners, que no van tenir èxit. En aquesta primera jornada de la Lliga Femenina Nacional se’ns van escapar els tres primers punts de la temporada, però la setmana que ve toca descans i en 15 dies tornarem a competir perquè això no ha fet més que començar. Anem, guerreres!

Fitxa Tècnica:

Son Sardina: 13. Tere, 12. Sonia, 2. Suswe, 6. Yamila, 3. Laura, 14. Núria, 10. Raquel, 17. Melody, 19. Karla, 7. Tania Sánchez, 9. Helena.

Atlètic Balears: 1. Sandra Torres, 2. Maialen, 4. Anita, 5. Maria Ponce (73 ‘3. Vicky Noia), 6. Marga Fullana, 7. Keny (70’ 7.Eugenia), 11. Marina Orozco, 15. Fati, 17. Yoli (76 ‘9. Ray), 19. Marina Pobla, 20. Abigail.

Declaracions:

Txema Expósito: “Bé, la veritat és que el sabor és agredolç. Penso que el resultat no és just. Ens hem merescut més dins del camp. Estic fotut per les jugadores. Sé que era un partit que volíem guanyar i començar amb els tres punts. Però bé, hem arribat a la mitja part 1-2, i als cinc minuts de començar la segona part hem tingut un pal que no ens ha acompanyat la sort i si això hagués entrat, haguéssim vist una altra segona part. M’esperava les dimensions del camp, el terreny com està i no acompanya perquè es vegi bon futbol. És una pena perquè ha estat un partit molt intens. La setmana que ve descansem. No és bo, perquè a la fi vols anar-te al descans guanyant, però bé tenim dues setmanes per treballar per preparar el partit del Girona, ja que juguem a casa i ens hem de fer forts i aconseguir els tres primers punts. Aquestes jugadores s’ho mereixen “.